Descobreix les grans iniciatives de les ciutats per esdevenir Smart Cities

La revolució digital que vivim obre la porta a noves sol·lucions i tecnologies que permeten una fàcil participació de la ciutadania en temes públics. Especial importància cobren Apps obertes, accessibles a tot el món, que permeten a les administracions optimitzar processos i accions i conèxer de primera mà l'opinió que el ciutadà té de les seves polítiques i accions concretes.

Així, cada cop són més les ciutats que segueixen el camí per a convertir-se en Smart Cities i aprofitar els grans beneficis que ofereix aquest nou model de ciutat:

 

  • SMART BUILDING: L'ajuntament de Terrassa ha iniciat els tràmits per a implantar més de 150 sensors inteligents en diversos edificis de la ciutat, i poder obtenir així dades precises que permitin analitzar i millorar factors com la mobilitat, l'economia o el benestar dels ciutadans.

 

  • SMART LIGHTING: A València, de forma similar, el trànsit cap a un model de Smart City avança imparable després de destinar més de 5 milions d'euros a dotar de sensors inteligents a gairebé 200 edificis municipals, que tractaran dades sobre medi ambient local i consum energètic, ajudant així a regular, entre d'altres, la contaminació llumínica.

 

  • SMART VILLAGE: No són únicament les grans ciutats les que aposten per implantar un model smart i optimitzar així els seus processos diaris. Tot tipus de municipis poden utilitzar Apps per a millorar el dia a dia dels seus ciutadans. Ja ho han fet les administracions públiques de Llívia o Gandesa, entre d'altres, al utilitzar la App Comunicat-i en el seu àmbit municipal i dotar així a la ciutadania d'una eina de comunicació i participació en la vida diaria de l'administració.

 

El futur de la política i l'administració passa per obrir una porta a la participació digital de la ciutadania, optimitzant els processos diaris i garantizant una resposta ràpida i eficaç a les necessitats del poble.

Vols descobrir com pot la plataforma Comunicat-i convertir el teu municipi en una Smart Village? Sol·licita ja una demo i modernitza el teu municipi!

Comparte: